Lublini partnertalálkozó 2006 január

Lublini partnertalálkozó

A GRUNDTVIG projetk 1 partnertalálkozója 2006 januárjában történt Lublinban januárban. A partnertalálkozót a Polska Fundacja Osrodkow Wspomagania Rozwoju Gospodarczego OIC lengyel partner szervezte.

A talákozó céja az volt, hogy a partnerek személyesen megismerkedjenek egymással, a projekt további munkatervét egyeztessék, és a felnőttképzés területén működő cégek a jó gyakorlatok tapasztalait kicseréljék.
Magyarországról csak a Net-mex kft vesz részt a projektben és két jó hazai gyakorlat mutatott be a partnereknek:

Kismamaweb (http://www.kismamaweb.hu)

Ez az oktatóanyag webről és CD-ről egyaránt elérhető, amely a a GYESEN és GYEDEN lévő kismamák a fenőttképzés és a felnőttkori tanulás központi eleme lehet. Fő célja az, hogy a gyereküket nevelő anyák ne kerüljenek hátrányba a munkaerőpiacon, akik így ingyenesen férhetnek hozzá olyan ismeretekhez, amelyek nagyban megkönnyíti újbóli munka állásukat. A kismamák otthonról, kényelmesen, saját időbeosztásuk szerint tanulhatnak. A program segít az állásinterjúra való felkészülében, önéletrajz írásban is. Az on-line fórumon keresztül beszélgethetnek, érdekes témákban linkgyűjteménykeben válogathatnak.