Leonardo TOI - INNOLOCAL SUPPORT projekt 2009

INNOLOCALSUPPORT

A tudásalapú gazdaság középpontjában a folyamatos műszaki fejlesztés és az innováció áll. Az élethosszig tartó tanulás folyamatában egyénileg szükség van új készségek kialakítására.

2003-ban sikeresen fejezte a LINK (a projekt németországi partnere) az INNOSPORT projektet, mely a kisvállalkozások számára készített innovációs képzési anyagot. 2007-es Innobarométer adatai azt mutatták, hogy a nagy és magas technológiájú vállalatok jóval többet költettek innovációs képzésre, mint a kisebb, alacsony technológiai szintű vállalkozások.

A helyi trendek és közösségek hatása erősen befolyásolja az ottani emberek tanulási képességeit, mely elősegíti az innovációs folyamatokban a kreativitás megerősödését, ami hajtó ereje lehet további képességek, készségek megszerzésének.

A projekt célja, hogy a helyi környezet figyelembe vételével, innovációs készségek fejlesztése azokban a cégekben, akik rendelkeznek megfelelő irányítási szemlélettel, és vezetésben és a műszaki folyamatokban kulcs szerepet játszó személyek kellő nyitottsággal rendelkeznek.

Projektvezető a Cinco Villas Vállalkozó szövetség Spanyolországból, a partnerség résztvevői LINK és Pro-Kompetenz Németországból, Inveslan Spanyolországból, Net-Mex Magyarországról és a Plovdivi Egyetem és a Sandanski Társulás Bulgáriából.

A projekt végterméke web2 technológián alapuló oktatási platform, amely az innovációs folyamatok kezelését teszi a mindennapi élet részévé.