COACH duális képzési projekt 2. partnertalálkozó

Március első hetében került megrendezésre Budapesten a   COACH duális képzési projekt második partner találkozója.

A 3 napos rendezvényen 16 diák vett részt Lengyelországból 3 kísérő oktatóval és 3 oktató Spanyolországból.

Sikerült igen mozgalmas programot összeállítani, amely során rengeteg új információhoz jutottunk többek között a duális képzés gyakorlati működéséről - első kézből az AUDI Oktatási Központból, szintén bepillantást nyerhettünk a Budapesti Műszaki Egyetem hajdanán működő "szendvics képzési" programjába, de végigjárhattunk egy olyan szakközépiskolát is, ahol Uniós és Magyar állami pályázati forrás segítségével a diákok a legkorszerűbb oktatási technikákon keresztül sajátíthatják el az adott tananyagot.

1. nap: Látogatás az Audi Akademie Hungaria -ba

Rögtön az első nap "közel kerülhettünk a tűzhöz" ugyanis az AUDI Hungária Akadémia képzési programjának felelősei tartottak nekünk előadást arról, hogyan is működik a gyakorlatban a német modell alapú duális képzési rendszer az AUDI berkein belül, majd az elméleti alapok után végigvezettek minket a gyakorlati oktatás helyszínén és nem utolsó sorban közelről is megvizsgálhattuk a gyönyörű modelleket      

 

 

 

További info a képzésről: http://audi.hu/szakkepzes/programleiras/

2. nap: Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium  

A 2. napon egy egyedülálló szakképző iskola színfalai mögé tekinthettünk be, mely EUs és Állami támogatások elnyerésével a legmodernebb felszereléseket és oktatási technikákat vezette be az intézményben. Bekukkanthattunk varró gyakorlatra, a nyelvi laborba, még a testnevelés órára is bementünk, megnézhettük a csillagvizsgáló állomást, de talán mindannyiunk nevében állíthatom, a legizgalmasabb a 3D-s technológiájú oktatási videók megtekintése volt, ahol a már kész oktató videók megtekintése mellett, azt is láthattuk a tanárok hogy állíthatnak össze saját maguk oktatási anyagokat az egyes modulokból.  

3. nap: Szakmai nap a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen

A 3. nap két részre oszlott, egy elméleti és egy interaktív programra.

A délelőtt folyamán két érdekes előadást hallgattunk meg:

1) Papp László: Svéd és Német duális képzési modell különbségei, alkalmazási területük

Talán sokan nem is tudják, hogy két féle modell létezik, a német modell elsősorban a gyártási folyamatoknál alkalmazható sikeresen, de az elméletibb szakmák oktatásához az előadáson elhangzottak alapján a svéd modell alkalmasabb.

2) Az Építőmérnöki karról Dr. Dunai László az egyetemen működő hajdani "szendvics képzés" előnyeiről és buktatóiról tartott előadást (párhuzamos képzés az egyetemen gyakorlati oktatással kombinálva partner cégek együttműködésével).

Ezt követően a diákokat játékra invitáltuk, mely keretében a BME Állásbőrzén  kellett megtalálniuk azokat a kiállítókat, akik a duális képzési programot alkalmazzák cégüknél.

 

 

 

Ebből a rövid összefoglalóból reméljük az olvasók figyelmét is sikerült felkelteni, amennyiben szeretnének további információt kapni a projektről, a találkozó programjáró vagy egyéb ide kapcsolódó témáról, kérjük keressenek minket az info@net-mex.hu  e-mail címen!