COACH 3. partnertalálkozó - Bialystok - Lengyelország

COACH 3. partnertalálkozó - Bialystok - Lengyelország

2013 június 4-7

 

A partnerség 3. találkozóját június elején rendezték Lengyelországban. A talákozón magyar részről a Dabasi Szakközépiskolából 2 tanuló is részt vett a Net-mex dolgozóin kívül.

A találkozó programja:

1.nap :

Az lengyel szakközépislola iskola életének bemutatása, tanműhelyek és a tanulók alkotásainak megtekintése. A magyar diákok lehetőséget kaptak, hogy beüljenek 1 -1 órára ( ruhatervezés) a lengyel diákokhoz. A projekt partnerség a meetingen áttekintette az eddig elvégzett feladatokat, megbeszélte a különböző állaspontokat és egységesítette a kézikönyv szerkezetét.

Délután a város nevezetességeivel ismerkedtünk és ellátogattunk egy ikon múzeumba is.

2. nap:

A meeting folytatódott és ellátogattunk a helyi fehérnemű gyárba (AVA) , ahol a következő tanévtől indul a duális képzés az iskolával összefogva. A gyárlotogatás során megismertük a családi vállalkozás történetét, bepillantást kaphattunk a fehernemű varrás munkafolyamataiba az előkészítéstől a végső minőségellenőrzésig.

A meeting időtartma alatt egy feheérnemű divattervezői verseny zajlott a városban, ahol a regiós szakiskolák legjobbjai mérték össze a tudásukat. A versenyzőknek 1 nap állt a rendelkezésükre, hogy az általuk nem ismert anyagokból saját tervet alkossanak és modelleken bemutassák. A verseny végeredményét a helyi színházban, divatbemuatató keretében láthatta a szakmai zsüri és az érdeklődők. Nagyon nagy volt az öröm, amikor az szakisola egyik diákja megnyerte díjat.

3.nap:

Fél napos konferencia.